Travel Tanpa Risau Dengan Tune Protect Yang Kini Dilengkapi Manfaat Perlindungan COVID-19

Rata-rata kaki travel sudah mengetahui kebenaran merentas negeri yang mana kerajaan mengalu-alukan rakyatnya untuk melancong seluruh negara bagi merancakkan kembali ekonomi pelancongan domestik.

Tetapi sebahagiannya masih risau kerana pandemik COVID-19 ini masih belum menunjukkan tanda-tanda bakal berakhir. Para pengguna pesawat pula disarankan untuk mengambil insurans perjalanan kerana amat penting walaupun hanya perjalanan domestik lebih-lebih musim pandemik ini.

Bagaimanapun, kaki travel tidak perlu risau kerana Tune Protect secara rasmi melancarkan Perlindungan Perjalanan AirAsia (Travel Protection) untuk penumpang AirAsia yang kini dilengkapi dengan manfaat perlindungan COVID-19.

Perlindungan Perjalanan ini hadir dalam pelan Tunggal dan Tahunan, agar sesuai dengan frekuensi perjalanan pelanggan, bagi domestik dan antarabangsa.

“Semasa AirAsia memulakan penerbangan domestik dengan prosedur keselamatan dan kesihatan baru, kami juga telah memberikan manfaat baru dan lebih baik untuk Perlindungan Perjalanan kami yang ada.

“Ia merangkumi liputan Covid-19 untuk memastikan kemudahan dan ketenangan fikiran pelanggan kami semasa melakukan perjalanan,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Tune Protect, Khoo Ai Lin.

Perlindungan selama setahun

Dengan harga serendah RM56, Pelan Perlindungan Perjalanan Tahunan menawarkan nilai terbaik untuk perlindungan wang kerana pelanggan akan dilindungi selama satu tahun (dari tarikh pengaktifan), tanpa mengira kekerapan perjalanan.

Bagi pengguna AirAsia yang telah menebus banyak penerbangan untuk perjalanan antara 25 Jun 2020 hingga 31 Mac 2021 menggunakan AirAsia Unlimited Pass yang dilancarkan baru-baru ini, ia adalah peluang terbaik untuk membeli Pelan Perlindungan Perjalanan Tahunan untuk memastikan perlindungan tanpa kerisauan dan kesulitan sepanjang tahun.

Sebagai alternatif, pelanggan juga boleh membeli liputan Single Plan ketika mereka mendapatkan tiket pesawat AirAsia atau bila-bila masa sebelum ‘terbang’.

Tune Protect AirAsia COVID-19
Sumber: Sinar Plus

Faedah baharu dan dipertingkatkan

Salah satu ciri unik rancangan Perlindungan Perjalanan yang dipertingkatkan ini ialah Elaun Bereavensi COVID-19 diperkenalkan yang membayar sejumlah RM5,000.

Perlindungan Perjalanan yang dipertingkatkan juga memperluas liputan tiga faedah yang ada iaitu Pembatalan Perjalanan, Elaun Hospital Harian dan Lawatan yang Baik.

Manfaat Pembatalan Perjalanan menawarkan penggantian tiket penerbangan dan pakej perjalanan yang tidak digunakan sehingga RM5,000 untuk perjalanan domestik dan RM10,000 untuk perjalanan antarabangsa jika pemegang polisi dihalang menaiki penerbangan yang dijadualkan kerana kontrak COVID-19.

Untuk Pelan Tunggal, faedah Elaun Hospital Harian membayar sehingga RM1,500 untuk perjalanan domestik dan RM6,000 untuk perjalanan antarabangsa.

Untuk maklumat lebih lanjut dan bagi membeli Perlindungan Perjalanan AirAsia ini, pelanggan boleh melayari di laman ini.

Sumber:Sinar Plus