Default image

Yaya

Promosi Beli 3 Percuma 1 Potongan Kek Secret Recipe

Capture

Siapa je yang tidak pernah ke Secret Recipe untuk mendapatkan kek yang berkrim, lazat menjilat jari tu bukan? Kek nya yang terkenal seperti Chocolate Indulgence, Chocolate Banana, dan kek cheese yang pelbagai telah menjadi pilihan ramai rakyat Malaysia. Bukan sahaja…

Akibat ‘Spicy Ramen’ Usus Wanita Malaysia Ini Rosak

images

Masih ingatkah anda Spicy Ramen Challenge yang masih viral sehingga kini kerana kepedasan ramennya yang menyengat? Jaga – jaga, spicy ramen ini boleh bawa padah juga sebenarnya jika makan tak ingat dunia. Contohnya, dinding usus boleh terluka seperti yang berlaku…

Hungry People Fresh Food Mart Pesaing Baru Family Mart

37708959_2047111022271616_6808509267176325120_n

Nampaknya kedai serbaneka Family Mart sudah ada pesaing baru iaitu Hungry People Fresh Food Mart. Jika Family Mart terkenal dengan oden nya yang sedap, kedai ini pula terkenal dengan aneka aiskrim perisa coklat yang dikenali ramai. Aiskrim – aiskrim coklat…

Batu Caves Mempunyai Wajah Baru Yang Berwarna Warni

batu caves

Kini, 272 anak tangga yang menuju ke pintu masuk Kuil Sri Subramaniar Swamy kelihatan lebih mempesonakan apabila telah dicat dengan pelbagai warna terang dan vibrant termasuklah warna biru, kuning, hijau, merah dan oren. Warna – warna ini telah memberikan effect…

Khas Untuk Penggemar Cheese, Roti Naan Cheese Meleleh

masda mahmud

Trend makan makanan bersama cheese masih menjadi hit sehingga sekarang. Makan apa – apa pun jika ditabur cheese sudah pasti menaikkan selera anda. Kini, Restoran Di Naina yang terletak di Gunung Rapat, Perak telah menjadi tempat tumpuan ramai untuk menikmati…

Restoran Bas Biru Dengan Pemandangan Gunung Kinabalu

bus1714

Makan dalam bas? Eh itu perkara biasa. Yang luar biasa nya kalau makan ada kerusi lengkap dengan meja semua. Senang cerita restoran dalam bas lah. BW Bus Restaurant merupakan sebuah restoran unik di mana restoran ini dibina khas dalam beberapa…

Café Pink Bertemakan Unicorn Di La Fleur X Uniqorn

DSC02405-001

Anda seorang yang gilakan pink? Teringin nak bersantai dengan unicorn seperti dalam cerita Barbie? La Fleur X Uniqorn ada semuanya! Café ini baru sahaja dibuka di Sunway GEO Avenue. Bertemakan warna pink pastel, pelangi dan unicorn, café ini telah menarik…

Jadi Instafamous Di Merchant’s Lane Cafe

_9150594

Memang tak sah kan kalau anda tak tangkap gambar dulu sebelum, semasa dan selepas makan? Lebih – lebih lagi kalau anda sampai di café hipster seperti Merchant’s Lane Café di Petaling Street, Kuala Lumpur. Café yang mempunyai vibe Chinatown ini…