Default image

Fahima

Sushi King Perkenal Set Hidangan Daging Wagyu Edisi Terhad

sushi king

Teringin nak makan daging wagyu tapi bila tengok harganya, telan air liur sajalah. Maklumlah daging ni sekilogram sudah mencecah RM2,000 dan biasa orang ‘ada-ada’ sahaja mampu makan. Apa agaknya yang menyebabkan daging wagyu lebih mahal berbanding harga lembu biasa? Wagyu…

Merdekanya Tealive

IMG-20180831-WA0001

Isu pertikaian antara pengusaha Tealive, iaitu Loob Holding Sdn Bhd dengan pemilik Chatime Sdn Bhd, iaitu La Kaffa International yang melibatkan salah laku pemilikan hak cipta dan kiosk berakhir dengan rundingan damai setelah hampir enam bulan kes ini dibawa ke…

Percutian Keluarga : Homestay Atau Hotel Lebih Berbaloi?

hotel atau homestay

Bila tibanya cuti sekolah yang panjang, pasti akan keluar dialog si anak ‘Mak…ayah…cuti sekolah ni kita nak pergi bercuti ke mana?’. Ini bermakna anda perlu berbincang dengan pasangan dan merancang sebuah percutian demi tidak menghampakan anak-anak. Ketika membuat perancangan, isu utama yang…

11 Pulau Cantik Wajib Teroka Di Mersing

Pulau mersing

Walaupun hanya sekadar pekan kecil, namun Mersing yang terletak kira-kira 136 km dari Johor Bahru, kini merupakan lubuk tumpuan para pelancong dan pencinta alam khususnya ke beberapa buah pulau di daerah ini. Pulau-pulau di negeri ini bukan sahaja memiliki pemandangan…

Ini Pentingnya Pengambilan Insurans Perjalanan Ketika Melancong

Perlukah saya mengambil perlindungan insurans dan takaful ketika melancong? Jawab, ya perlu! Perlindungan perjalanan sudah menjadi satu keperluan dan menjadi wajib jika anda ke luar negara, tidak kiralah sama ada trip kita itu untuk suka-suka, bisnes atau kedua-duanya. Pentingnya pengambilan…

17 Makanan Ekstrem Jijik & Meloyakan Di Dunia

maggot

Kalau anda rasa makan kucing, belalang dan otak monyet itu dah cukup membuatkan anda loya, sebenarnya masih banyak lagi makanan yang menjijikkan di dunia ini. Nak tahu apa makanan menjijikkan tu? Nah, kami hidangkan beberapa makanan-makanan ‘pasti loya’ untuk tatapan…

Bekas Pakar Ekonomi Ini Kongsi Cara Unik Nyalakan Api Guna Air

Beliau dahulunya seorang pakar ekonomi, Alvaro Cerezo, 36, tetapi dek kerana minat yang mendalam mengembara ke seluruh negara dan menjelajah segenap pantai yang tidak pernah dikunjungi manusia, beliau sanggup meninggalkan kerjayanya itu. Pengalaman dan perjalanan pengembaraannya ini telah dikongsi melalui…

5 Hotel Dengan Rekaan Unik Yang Patut Dikunjungi

Standard_Room.jpg.1366x768_q85_crop_upscale

Buat anda yang suka melancong pasti bukan hanya pemandangan sekitar yang menakjubkan dan beli-belah mampu menarik minat anda untuk berkunjung ke satu-satu tempat tetapi reka bentuk penginapan juga menjadi salah satu faktor untuk berkunjung ke satu-satu tempat, bukan? Mari kami…

Pentingnya 8 Tip Ini Sebelum Buat Rumah Terbuka

Masing-masing masih dalam mood beraya lagi ke sekarang? Maklum sajalah, raya kan sebulan dan sudah tentu  sebulan ni sibuk memenuhi undangan ke rumah terbuka kenalan dan pejabat, atau anda juga mungkin sedang pening merancang untuk membuat ‘open house’, bukan? Perlu…

Kebaikan Makan Oat Ketika Bersahur

Stocksy-Oatmeal-Bowl-Natasa-Mandic

Tahukah anda oat merupakan pilihan hidangan yang sangat mengenyangkan sesuai untuk dimakan ketika sahur. Bukan sahaja mengenyangkan malah membuatkan anda berasa lebih bertenaga berbanding nasi. Apa yang hebat tentang oat ? Oat kaya dengan serat , mangan , selenium dan…

5 Restoran Nasi Kandar Terbaik Di Selangor dan KL

Banyak sungguh pilihan makanan yang tersedia di bulan ramadhan ini. Salah satu pilihan yang anda boleh dapatkan ialah Nasi Kandar. Terbayang rasa campuran kari ditambah pula dengan ayam goreng yang rangup ditemani dengan segelas teh tarik ais. Paduu! Berikut adalah…

Makan Colek Sampai Lebam Di Warung Kita

Colek 4

Sempena Ramadhan ini, banyak restoran yang menawarkan juadah special dan Warung Kita Salah satu darinya. Bermula dari 2 Ramadhan lepas, Warung Kita menyediakan menu special, Colek Longgok untuk anda. Rambang mata jadinya lihat colek-colek yang ditawarkan. Ada colek Seafood (Sotong,Udang,Ketam),…